sabato 8 novembre 2014

Fara adapost, flamanzi, dar cu afaceri de sute de mii de euro. Schema prin care statul a fost pacalit cu 5 milioane de euro

Patru oameni ai strazii din Brasov s-au trezit ridicati de politie pentru evaziune fiscala.

Ei sunt, de fapt, doar pionii intr-o frauda uriasa, pusa la cale de renumiti oameni de afaceri, printre care si o directoare de banca, un fost angajat de la fisc si fratele unui fost europarlamentar.
Ca sa nu plateasca dari la stat, adevaratii patroni primeau facturi de la firme fantoma, inregistrate pe numele sarmanilor.
Procurorii au calculat ca numai in ultimul an, statul a fost pacalit in acest fel cu peste 5 milioane de euro.
De 14 ani, Adrian Banda traieste pe strazi. Doarme intr-un castel de jucarie din parc si mananca doar ce primeste de pomana. In urma cu doua zile s-a trezit dus la politie. Acolo a aflat ca are firma mare, cu mii de euro in cont.


Patronii care inregistrau cheltuielile fictive chiar faceau plati catre firmele oamenilor strazii. Banii erau preluati de capii retelei, cu complicitatea unei directoare de banca. Sefii gruparii isi pastrau intre 15 si 20 la suta din sumele incasate si dadeau restul patronilor evazionisti.
Firmele oamenilor strazii emiteau facturi pe sume uriase de care se foloseau alte zeci de firme reale din Brasov, care activau in toate domeniile: dezvoltari imobiliare, bunuri de larg consum, materiale de constructii sau hoteluri. Clienti pentru reteaua de evaziune fiscala gasea chiar fratele fostului europarlamentar Dragos David si inca doi inculpati, sustin anchetatorii.
“Suma de 5 milioane la semnatura. Am semnat de doua ori, am semnat o data si apoi a zis ca ma contacteaza el peste jumatate de luna”, a precizat Mihai Cojocariu.

 .... continua sa citesti ...

Nessun commento: