sabato 8 novembre 2014

Regizorul de Oscar al filmului "A beautiful mind" va face un documentar despre trupa The Beatles

Cineastul Ron Howard a anuntat ca va produce si va regiza un lungmetraj documentar despre trupa The Beatles, care se va concentra pe perioada cuprinsa intre anii 1960 si 1966 din cariera grupului britanic, informeaza Reuters.
 
 Filmul, al carui titlu nu a fost deocamdata ales, va fi realizat in cooperare cu Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon si Olivia Harrison. Pelicula va intra in cinematografe pana la sfarsitul anului viitor.
Ron Howard spune ca este "incantat si onorat" de faptul ca va regiza un film despre trupa The Beatles, in colaborare cu companiile Apple Corps Ltd., White Horse Pictures si producatorul Brian Grazer. "Impactul pe care l-au avut membrii trupei The Beatles asupra culturii populare si a civilizatiei umane nu este unul exagerat", a declarat Ron Howard, fost actor in tinerete, recompensat apoi cu doua premii Oscar in 2002 in calitate de regizor si producator al filmului "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind".
Filmul va descrie evolutia trupei britanice de la nivelul unui mic grup care canta rock in Liverpool in 1960, apoi in Hamburg, in Germania, inainte de a "cuceri" America in 1964 dupa aparitia in emisiunea de televiziune "The Ed Sullivan Show".
Vestea despre demararea acestui proiect cinematografic a fost anuntata in aceeasi perioada in care se implinesc 50 de ani de la prima aparitie a formatiei The Beatles in acel show de televiziune american. Filmul va include imagini originale din concerte si numeroase piese interpretate live de trupa britanica in perioada mentionata.
Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr si George Harrison au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase si de succes grupuri din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in lumea intreaga.

Ron Howard, in varsta de 60 de ani, s-a nascut intr-o familie de cineasti si a debutat in industria cinematografica in calitate de actor, la varsta de doar 18 luni. Dupa cateva roluri pe micul si marele ecran in tinerete, care i-au adus si un Glob de Aur, a decis sa se dedice aproape exclusiv pasiunii sale principale – regia de film. in calitate de regizor, Ron Howard a creat filme care au ramas in memoria publicului, precum "Cocoon", "Departe, departe/ Far And Away", "Apollo 13", "Rascumpararea/ Ransom", "Ed TV", "O minte sclipitoare", "Renascut din cenusa/ Cinderella Man", "Codul lui Da Vinci", "Frost/ Nixon", "ingeri si Demoni" si "Rush: Rivalitate si adrenalina". Pe langa dubla victorie repurtata la Oscarurile din 2002, Ron Howard mai are in palmares o alta dubla nominalizare la Oscar in 2009 pentru filmul "Frost/ Nixon", cinci nominalizari la Globul de Aur si cinci nominalizari la premiile BAFTA.

fonte
Posta un commento