lunedì 24 novembre 2014

Ponta, presedintele PSD care uneste? Social-democratii se pregatesc pentru razboiul intern de dupa esecul prezidentialelor

Dupa o perioada de relativa acalmie, impusa in fata camerelor de luat vederi chiar de Victor Ponta, social-democratii se pregatesc sa transeze problema de credibilitate a presedintelui PSD, care a inregistrat un esec important la alegerile prezidentiale.

Va ramane sau nu Victor Ponta la conducerea PSD in perioada urmatoare? Se impune un congres PSD care sa decida viitoarea directie a partidului, in perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare din 2016? Este nevoie ca partidul care conduce acum Romania sa iasa de la guvernare?
Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care social-democratii trebuie sa gaseasca raspunsurile potrivite cat mai curand, in conditiile in care imaginea publica a lui Victor Ponta, presedinte al PSD si premier al Romaniei, se erodeaza incet, dar sigur, dupa lovitura primita la alegerile prezidentiale. In primul sondaj realizat la nivel national dupa alegerile prezidentiale se arata ca popularitatea presedintelui ales Klaus Iohannis s-a triplat, iar cea a lui Victor Ponta, implicit, a scazut. Curios este ca 10% dintre votantii lui Victor Ponta declara acum ca au votat cu Klaus Iohannis.


In aceste conditii, nu este de mirare ca in interiorul PSD au aparut tensiuni, iar unii lideri au inceput deja razboiul verbal al declaratiilor nervoase. Cea mai noua declaratie in acest sens este a lui Dan Sova, care, duminica seara, a cerut demisia imediata a lui Liviu Dragnea.
 "Daca Liviu Dragnea si-ar fi asumat esecul acestei campanii si ar fi demisionat, lucrurile ar fi putut fi mai putin tensionate. Cu toate ca sunt un partid extrem de puternic, am pierdut, si nu oricum, ci la 1 milion de voturi. Se stiu bine cei care au organizat campania. Nu pot sa spun ca am pierdut din cauza candidatului sau a vreunei filiale judetene. Ci din cauza campanie conduse la sediul din Kisselef. Cel mai vinovat este Liviu Dragnea. Sunt vinovati si consultantii, al caror rol era sa anticipeze anumite lucruri, dar in final totul depinde de organizare. Liviu Dragnea a preferat sa ma ironizeze atunci cand am atras atentia ca nu poti sa ai capacitatea fizica de a conduce si un Minister si o campanie. Din pacate aroganta este un lucru care se plateste scump in politica.....<<<<continua sa citesti>>>>>....

Nessun commento: