venerdì 7 novembre 2014

Ponta si Iohannis au trecut la atacuri tot mai dure inainte de turul II. Echipele lor de campanie fac ultimele pregatiri

Ambele tabere au avut joi intalniri cu reprezentantii organizatiilor din teritoriu, pentru a analiza si a pune la punct strategiile pentru urmatoarea saptamana. In timp ce sefii din PSD s-au reunit in Bucuresti, in lipsa lui Victor Ponta, Klaus Iohannis a stat de vorba cu responsabilii din tara, la Cluj Napoca. Nu au lipsit, nici replicile acide intre candidati.
Victor Ponta a anuntat ca in perioada urmatoare va ajunge in toate regiunile tarii pentru a-si convinge electoratul: "O sa merg in toata tara si o sa particip la cele patru dezbateri".
Candidatii nu s-au inteles insa asupra locului unor posibile confruntari electorale.
"Domnul Ponta confunda universitatea cu caminul cultural, la nivelul domniei sale de doctorat. Daca nu vrea la Universitatea de Vest, foarte bine. Putem merge la Babes, in Cluj, sau la Universitatea Bucuresti, la Facultatea de Drept, unde v-ati luat doctoratul. Astfel imi imaginez o dezbatere publica", a spus Klaus Iohannis.
"In timp ce cand vorbesc despre descentralizare ma gandesc cum sa unesc, Iohannis se gandeste sa divizeze", a spus Victor Ponta.
"Domnul Ponta umbla prin tara si zice ca eu as dori sa rup Ardealul sau sa invrajbesc pe ardeleni impotriva oltenilor si alte prostii... Sunt minciuni periculoase care sper sa nu fie crezute de romani. Nu este admisibil ca cineva sa vina in 2014 in campanie electorala cu o propaganda care a fost speficifica in anii '90, in vremurile iliesciene, cand aceasta invrajbire etnica a ajuns sa fie politica de stat", i-a raspuns Iohannis.
In paralel, mai marii social-democrati coordonati de numarul doi din partid, Liviu Dragnea, si-au asumat problemele din anumite judete, iar unii dintre ei au venit cu planuri noi pentru a atrage alegatorii.
"E bine ca n-a fost rau. Sigur, diferenta e de opt procente la noi pe judet. Putea sa fie si mai bine, dar o sa fie mai bine. Exista un proiect pe care l-am discutat cu premierul pentru o zona de cazinouri pe litoral. O zona cu fiscalitate speciala de cazinouri, astfel incat sa avem turisti si in extrasezon", a spus Radu Mazare, primarul Constantei.
In afara de mobilizarea pentru urmatoarea perioada de campanie electorala, social-democratii sunt decisi sa urmareasca si cum se va desfasura votul pe listele suplimentare.
"O sa ne uitam mai atent sa vedem: vin microbuze, vin autocare, sa stim si noi ce se intampla cu excursiile astea", a spus si Liviu Dragnea.
"Mobilizarea in Prahova a fost exceptionala. Avem cateva zone turistice unde turistul se manifesta cum vrea el si nu putem interveni, dar speram sa facem o figura frumoasa in turul doi", a spus Daniel Savu
Si liderul ACL Klaus Iohannis i-a convocat la discutii pe co-presedintii de filiale din Transilvania si Banat, pentru a analiza rezultatele din primul tur de scrutin si pentru a pune la punct strategia de campanie pentru cel de-al doilea tur.
Curtea Constitutionala va lua in discutie, vineri, validarea rezultatelor oficiale ale primului tur al alegerilor prezidentiale.

fonte 

Nessun commento: